Seneste nyt

Særudstillinger

"Præventionens historie 1915-2015"

Udstillingen er indrettet i anledning af 100-året for kvindernes valgret i Danmark.

"Fra astmacigaretter til inhalator - et træk af astmabehandlingens historie"

Udstillingen er et led i vor formidling af lægemiddelterapiens historie.


Ny e-bog: Farmaciens historie på frimærker

Siden 1930’rne er der på internationalt plan udgivet et stort antal publikationer om frimærkemotiver med relationer til farmacien. Dette er sket i takt med tilvæksten over hele verden af frimærker med farmaceutiske motiver.

Således inspireret udgav Lægeforeningens forlag, København, i 1995 en af Poul R. Kruse forfattet bog, »Farmaciens historie på frimærker«, med det formål at præsentere den farmaceutiske filateli gennem en filatelistisk illustreret oversigt over farmaciens historie fra fortid til nutid. Bogens illustrationer hidrørte fra forfatterens daværende private samling af farmaceutiske frimærker. Bogen fik rosende omtale i anmeldelser i de danske farmaceutiske tidsskrifter samt i frimærkebladet Populær filateli og Berlingske Tidende.

Siden har den fortsatte tilvækst over hele verden af frimærker med farmaceutiske motiver muliggjort en betydelig udvidelse af forfatterens samling af sådanne frimærker og dermed udgivelse af en ny forøget udgave af »Farmaciens historie på frimærker«.

Bogen foreligger som e-bog her på Dansk Farmacihistorisk Fonds hjemmeside - klik her for at se den.


Samlingen i TV2 Lorry

Før jul havde samlingen besøg af videojournalist John Rahbek fra TV2 Lorry. I 4 timer blev der talt, fortalt og optaget video i samlingen. Resultatet blev denne præsentation af samlingen, der blev vist i Søndagsmagasinet på TV2 Lorry den 28. december 2014.

Klik her for at se filmen: "Sådan lavede man piller frem til 1990. Apotekets historie skal nu frem i lyset" (04:27)


dfhf.dk benytter cookies til at optimere brugerens oplevelse på sitet.

Jeg accepterer cookies.